Advokát je oprávněn v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a v souladu s Obecným nařízením o ochraně osobních údajů č. 2016/679 (GDPR) zpracovávat osobní údaje klientů, které mu v souvislosti s poskytováním právních služeb klienti poskytnou.

Klient má vůči advokátovi právo (i) na přístup k osobním údajům, (ii) na opravu nepřesných nebo nepravdivých osobních údajů, dále práva (iii) požadovat vysvětlení v případě podezření, že zpracováním jeho osobních údajů je narušena ochrana jeho osobního a soukromého života nebo že osobní údaje jsou zpracovávány v rozporu s právními předpisy, (iv) požadovat nápravu situace, která je v rozporu s právními předpisy, zejména formou zastavení nakládání s osobními údaji, jejich opravou, doplněním či odstraněním, (v) obrátit se na Úřad pro ochranu osobních údajů, (vi) na výmaz osobních údajů, nejsou-li již osobní údaje potřebné pro účely, pro které byly shromážděny či jinak zpracovány, anebo zjistí-li se, že byly zpracovávány protiprávně, (vii) na omezení zpracování osobních údajů, (viii) na přenositelnost údajů a (ix) vznést námitku, po níž zpracování  osobních údajů klienta ukončí, neprokáže-li se, že existují závažné oprávněné důvody pro zpracování, jež převažují nad zájmy nebo právy a svobodami subjektu údajů, zejména, je-li důvodem případné vymáhání právních nároků, určení, výkon nebo obhajobu právních nároků, resp. plnění právních povinností vyplývajících ze zákona o advokacii nebo v souvislosti s ním.